Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/1/f/forfatter/www/knudtsen/wp-content/plugins/anual-archive/annual_archive.php on line 421

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/1/f/forfatter/www/knudtsen/wp-includes/pomo/translations.php on line 202
Ingar Knudtsen » Det lille vi

Det lille vi

Mens verden går sin skjeve gang, og både politikk og dermed naturligvis også politikere møter vegger og til og med i lykkelig dumhet vandrer utenfor diverse poltiske stup kommer det dager da man ikke orker å sjekke verken de store eller de ikke fullt så store nyhetene.

Neivisst, ikke engang jeg. Enda så politisk, ideologisk og sammfunnsmessig interessert som jeg faktisk ennå er. Jeg pleide dessuten når jeg var hjemme å starte min dag med å sjekke nyhetene på NRK tekst-TV. Men nå har dessverre ett eller annet geni, muligens en rasjonaliseringsidiot, eh…jeg mener naturligvis ekspert, kommet til at det er en god ide å sause sammen innenriks, utenriks og lokalnyheter i en eneste slitsom, diger og uorganisert rotesekk.

Det er naturligvis en ekstremt dårlig ide, men hva har man sånne eksperter til dersom de ikke skal på lov til å eksperte? Ideen er så dårlig at jeg regner med at både TV2 og resten av gjengen snart følger etter.

Vel, jeg er uansett ikke det man kan kalle en «nyhetsfrelst» person, det kurerte min far meg for, der han ikke bare skulle se nyheter på TV, men også høre dem i radio og lese diverse aviser… men det er sjølsagt greit å få med seg om det skjer noe man kanskje «må» interessere seg for enten man vil eller ikke, og da var jo tekst-TV faktisk et godt medium, der man først kunne få med seg de store nyhetene, deretter etter en matbit de litt mindre, og om man orket det også sjekke hva som rørte seg i nabolaget… eller også helt omvendt, dersom man den dagen følte for det.
Vel, TV2 og så videre er greit nok det – men jeg er en gammel og mistenksom gubbjævel, og dess mer kommers dess mindre seriøsitet. Det har jeg trodd, og det tror jeg tvilende på ennå.

Dersom det er noe man mangler ikke bare i Norge, men i hele «vesten», så er det en våken opposisjon, med evne og mulighet til å nå ut til folket. I stedet for det har man et de facto topartisystem – eller i høyden trepartisystem – både i politikk og i media som ideologisk og politisk sett er rene speilbilder av hverandre og hvis uenigheter derfor er stort sett bare administrative detaljer.

OK, jeg foretrekker rødt framfor blått – men innser at de ideologiske partiforskjellene i «storpolitikken» nå for tiden dessverre ikke er så store at det virkelig betyr noe som kan kalles veldig stort og fryktelig viktig. Skjønt, det betyr slett ikke at jeg er – bokstavelig talt – i valgets kval!

Vi mangler likevel skikkelige opposisjonelle aviser her i landet – de eneste som virkelig kvalifiserer i så måte må vel være noen bra ukeaviser, og all respekt til de som sørger for at sånne ennå eksisterer! Men tross det, og tross nettet – i forhold til Det Store Vi blir det lille vi bare som rop i skogen.
Så bør vi vel pakke sammen da, gi opp, og kanskje til og med heller prøve oss fra innsiden? Vel, ære være de som gjør det og holder ut, men på den motorveien ligger det mange meningslik. Makt er antakelig en farligere rusgift enn heroin, om enn naturligvis mest for meninger og ideologier, ikke nødvendigvis for selve mennesket.

Riktignok kjenner jeg unntaksmennesker som etter beste evne prøver å bruke makta som politikk gir på en både god og fornuftig måte innenfor systemen – men den politiske skuta har mye til felles med Titanic. Uansett forsetter og gode formål ender man med til sist bare med å håpe at ideologiene kan overleve og flyte på redningsvesten… i vente på ny tid og på frihet.

 


Kommentarer er stengt.