Trond Buland
   
Om Trond Buland

Trond Buland ble født 1958 i Selbu, sju mil sørøst for Trondheim.

Han bor i dag i Trondheim, og arbeider som forsker ved Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse på NTNU.

Han er dr. polit, med hovedfag i sosiologi fra 1985 (Universitetet i Trondheim). Han skrev da hovedoppgaven Fascisme på norsk: Nasjonal samling og "det moderne".

I 1996 tok han doktorgraden ved NTNU, med doktorgradsavhandlingen Den store planen: Norges satsing på informasjonsteknologi 1987-90.

Trond Buland har i en årrekke også skrevet fantastisk litteratur, og har utgitt novellesamlingene SOS Jupiter (1985) og Den lange drømmen (1992), begge på Bok- og magasinforlaget. Han har vært bidragsyter til antologiene Siste reis (1983), Asterveg (1989) og Evigskogen (1990), alle utkommet på samme forlag som hans egne samlinger. I tillegg har han fått publisert en rekke noveller i aviser, magasiner og fanziner. Han var også medarbeider i science fiction-magasinet Sirius, utgitt av Arild Wærness.

Buland er gift og har to barn.

 

Om Kathrine Hårstad

Kathrine Hårstad har illustrert forsidene til flere av bøkene til Trond Buland – til novellesamlingen Den lange drømmen og nå sist til den nye romanen Ild fra ukjent sted. Denne illustrasjonen er laget ved hjelp av Adobe Photoshop, og er blant annet vist på utstilling i Klæbu høsten 2005.

Hårstad er født i 1964 i Gausdal og oppvokst der. I dag er hun bosatt på Ranheim i Trondheim. Hun er utdannet på SHKS; Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo fra 1986-90, og tok avsluttende Diplom Maler i 1990.

Hun har utført en rekke illustrasjonsoppgaver, blant annet på oppdrag fra SINTEF.

Trond Buland
 
Forfatter.net

Utformet av
Mount Wild Studios
Oppdatert 21.06.2024.