Trond Buland
   
Ild fra ukjent sted

To personer

  • Trond Bulands romandebut er tilgjengelig som PDF.
  • Forfatterkollega Ingar Knudtsen forteller her hvorfor romanen utgis på eget "forlag" og hvorfor den kommer som PDF og ikke som vanlig papirbok.
  • Kathrine Hårstad har laget omslagsillustrasjonen. Du finner mer informasjon om bildet og bakgrunnen hennes her.
  • Om du vil vite mer om nedlasting av PDF-filer, les dette.
Ild fra ukjent sted
Roman
Omslagsillustrasjon: Kathrine Hårstad
Førtrykksproduksjon: Hans Trygve Jensen
Utgiver: Trond Buland 2005
1. utgave
670 kB, 136 sider.

Last ned romanen!

Trondheim brenner!

En ild fra ukjent sted herjer byen, og har alltid gjort det. Byen har alltid brent, ingen kan huske en virkelighet uten flammene. Flammene som aldri dør. Flammene som er over alt.

Ild fra ukjent sted er en fortelling om andre virkeligheter. Om virkelighetsbilder som kolliderer, om virkeligheter som lever ved siden av hverandre, og i hverandre, og om grenser som bryter sammen. Ild fra ukjent sted er en fortelling om mennesker som lever i det uvirkelige, mennesker som ikke kan unnslippe, som sjøfugler frosset fast i isen en kald vintermorgen. Og om makter utenfor mennesket, utenfor virkeligheten. Om ur-ilden, den som ligger bak alle virkeligheter.

Ild fra ukjent sted er Trond Bulands første roman.

Ild fra ukjent sted
Den lange drømmen
Noveller
Omslagsillustrasjon: Kathrine Hårstad
Forord ved Stig Bergh
Bok- og magasinforlaget 1992
190 s.
ISBN 82-90387-29-6

Fortellinger fra grenseland.

Trond Buland er fra Trondheim, og her har også flere av historiene sitt utgangspunkt.

I denne novellesamlingen tar forfatteren oss med i sitt mangfoldige landskap, som omfatter både makro- og mikrokosmos. Reiser i verdensrommet og innsikt i enkeltmenneskets mars drømmer får plass i disse rå og intense historiene, fortalt med en dynamisk fortellerglede.

Trond Buland har tidligere utgitt S-O-S Jupiter på Bok og Magasinforlaget og medvirket i flere norske antologier.

S-O-S Jupiter
Noveller
Bok- og magasinforlaget 1985
114 s.
ISBN 82-90387-10-5

11 fortellinger av kortnovellens mester i Norge.

Disse novellene dreier seg om temmelig mye. Ett hovedmotiv har de imidlertid: Angst.

Angst for krig og masseutslettelse. Angst for en uviss framtid. Angst for terror og undertrykkelse. Dødsangst.

Men mest av alt handler de om angsten for ensomheten. Om redselen for ikke å høre til. Om angsten for å bli veiet og funnet for lett. Angst for utstøtelse. Ensomhetens evige mareritt for flokkdyret mennesket.

Noen ord om nedlasting av PDF

PDF er i utgangspunktet et plattformuavhengig standardformat. I de fleste tilfellene vil PDF-dokumentet vises i nettleseren etter at du har klikket på linken som bringer deg til PDFen. (Husk at Ild fra ukjent sted er en fil på rundt 670 kB, så den vil bruke litt lenger tid på å komme opp enn en vanlig liten HTML-side.) PDFDette forutsetter at Adobe Reader og en såkalt nettleser-plug-in som følger med allerede er installert på maskinen din. Adobe Reader kan du laste ned her (eller her for å velge en versjon som kan kjøre på et annet operativsystem system enn det du i øyeblikket bruker). Automatisk PDF-visning i de mest kjente nettleserne fungerer fint på alle store operativsystemer. Hvis du kjører Mac OS X og bruker en versjon av Adobe Reader som er eldre enn 6.0, kan vi anbefale Manfred Schubert's gratis PDF Browser Plugin.

For å lagre Ild fra ukjent sted i en bestemt mappe på harddisken din, klikk på "diskett"-knappen i Acrobat-knapperaden som vises øverst i nettleseren. Brukere av Schuberts PDF Browser Plugin klikker på menyknappen helt øverst i rullesjakten til høyre og velger så "Save As...". Deretter kan du lese romanen i ro og mak via nettleseren eller Adobe Reader.

Hvis du støter på problemer eller har andre spørsmål, ikke nøl med å sende meg en epost.

For mer informasjon om PDF-formatet, sjekk denne siden.

 
Forfatter.net

Utformet av
Mount Wild Studios
Oppdatert 21.07.2024.